Historie:
Co vaříme za pivo?
2014
Začal jsem vařit pivo ze sady DOMACÍ MIKROPIVOVAR na 23 litrů piva – k tomu jsem dostal pivní koncentrát COOPERS DRAUGHT a tak jsem dne 23. srpna 2014 pivo uvařil.
2016
To mi, ale postupem času nestačilo a tak jsem si koupil sud a vyrobil větší 60l fermentační nádobu, dále také KEG sud a uvařil 50l piva plzeňského typu, nefiltráka, spodně kvašeného z pivního koncentrátu, stočil do láhví, nechal si udělat etikety a pozval přátelé na ochutnávku. Odezva byla vcelku pozitivní a lepší než v předchozím případě vaření, ale mně to nepřišlo stále dobré.
2017
Po ochutnávce piva jsem začal investovat do vybavení – dalo to dost práce vymyslel tu nejlepší variantu: hodiny brouzdání po netu, spousta nákresů apod.
Občas to byl pokus – omyl.
Po zakoupení příslušných sudů, čerpadel, hadic, vařičů, teploměrů apod. jsem si zajel do pardubického Pivovaru Pernštejn pro živé kvasinky, nakoupil chmel i slad a 8. 4. 2017 uvařil pěkně od začátku další várku 50l piva.
– Zda se pivo povedlo a na výslednou chuť si musíme počkat přibližně dva měsíce.